Call Now Button

Python курс

Од почетника до будућег професионалца уз Python Kурс школе Рајак.

НАШЕ ИСКУСТВО

Радује нас поверење које нам се указује више од двадесет година колико постоји наша школа.  Са тим на уму, константно тежимо пружању највишег могућег степена квалитета наставе, без обзира да ли су у питању онлајн курсеви или часови које полазници и ђаци похађају.

Сви наши професори и предавачи иза себе имају еминентно искуство у пракси које је стицано вишегодишњим радом и сталним усавршававањем. Поред знања, ту је и способност да се градиво кроз интерактивну наставу пренесе на што разумљивији и јаснији начин, како би сваки полазник у Школи Рајак стекао максималну корисност за своје инвестирано време и новац.

Из искуства можемо да потврдимо да су досадањши полазници Python курса успели да, чак и без икаквог предзнања о овом програмском језику, након завршеног курса и захваљујући стеченом знању и вештинама, поставе темеље за своју каријеру у ИТ сектору.

Потребно предзнање?

Python курс који наша школа организује намењен је свима који имају интересовање да изучавају овај програмски језик. Будући полазници могу, а и не морају да имају знање о овој теми. Курс може похађати и неко ко се никада није сусрео са Python-ом, али исто тако и неко ко је до сада радио са овим програмским језиком или о њему има нека теоретска знања. На овај начин, полазници који се не сусрећу први пут са овим садржајем, имају прилику да систематизују и унапреде своје већ стечено знање, штo ће им отворити врата ка новим и још бољим пословним приликама.

План рада

Python курс организовали смо у трајању од три недеље са укупно 14 видео лекција уз које се раде практичне вежбе, а полазници имају на располагању свакодневно предаваче на групном чету, где им се даје прилика да питају све што им је нејасно из пређеног градива. Омогућивши полазницима да без устручавања поставе питања нашим предавачима, креирали смо тзв.комбиновати програм рада који се у нашој пракси показао као најучинковитији.

Шта обрађујемо на овом курсу?

 • Прва лекција намењена је уводу у Python и упознавање полазника са овим програмским језиком.
 • Друга лекција обрађује Anakonda окружење и у њој ћете научити како се инсталира професионално Python радно окружење.
 • У трећој лекцији се учи како се инсталира и ради у едитору за писање Python кода – Visual Studio Code.
 • Након четврте лекције полазници ће имати знање о основним Python типовима података и Python синтаксу.
 • Пета лекција посвећена је контролним структурама, низовима и речницима.
 • Тема шесте лекције је Matplotlib и ту се учи како се уз помоћ ове библиотеке визуализују подаци у виду графикона.
 • Седма лекција обрађује библиотеку Plotly, чији графикони су визуелно делују модерније од Matplotlib графикона.
 • У осмој лекцији учи се о томе како се сирови подаци припремају за анализу и приказ.
 • Девета лекција посвећена је Python скриптама и њиховој организацији.
 • Циљ десете лекције јесте да се научи како се користе Python датотеке за складиштење и читање података.
 • У једанаестој лекцији полазници уче да користе Pandas библиотеку за анализу података.
 • Дванаеста лекција намењена је вежбању Pandas библиотеке на конкретним примерима.
 • Тринаеста лекција је посвећена Numpy библиотеци за нумеричку анализу.
 • Последња лекција односи се на коришћење Numpy библиотеке за статистичке прорачуне. 

Зашто научити Python?

Да ли сте знали да су у САД Python програмери међу најплаћенијима и да је овај програмски језик у самом врху своје експанзије? 

Ни наше тржиште не одолева светском тренду, па је тако и у Србији потражња за Python професионалцима све већа и већа. Будућност ће показати да је одлука за учење баш овог програмског језика донела просперитет многима који су препознали талас иновација и који се нису двоумили, већ су искористили прави тренутак. Месечне зараде и сатнице Python девелопера су врло примамљиве, и ако томе удружите и своје искрено занимање за ову област – онда је реч о послу из снова!

Плате Python девелопера

Kako je знање Python-a све траженије, тако је и број радних места у Србији где је потребна стручност Python девелопера све већа. У складу за степеном знања, искуства и стручности варирају и плате за ову врсту девелопера. Оно што је неоспорно јесте да су плате изнад просека него у другим индустријама, па тако Python девелопер који је јуниор може месечно да заради око 700€, док су за сениоре резервисане цифре више од 2.000€. могућност да зарађујете сарађујући са иностраним фирмама није искључена, па тако сви који се определе за изучавање Python-a схватиће врло брзо колико је то била исплатива инвестиција. A ево и пар чињеница које говоре томе у прилог:

 • Према PYPL ( PopularitY of Programming Language Index) који даје податке о томе колико често се туторијали за неки програмски језик претражују на Гуглу и који на основу броја тих претрага оцењује њихову попуаларност, Python се налази на првом месту.
  Извор слике https://pypl.github.io/PYPL.html 
 • Према Stack Overflow’s 2022 Developer Survey где је анкетирано више од 71.000 испитаника, Python је међу четири најпопуларнија програмска језика, а учесници у анкети навели су да овај програмски језик користе у више од 50% свог рада. Дошло се и до закључака да је интересовање за Python у порасту и да би 18% девелопера, који га тренутно не користе, радо изучавали ову технологију.
  Извор слике https://survey.stackoverflow.co/2022/#most-popular-technologies-language

Послови Python девелопера

Због чега је ова врста стручњака све више тражена?

Свако ко постане успешан Python девелопер имаће више него занимљиве таскове. 

Python девелопери овај програмски језик користе како би били у стању да одговоре на различите изазове који укључују вештачку интелигенцију, машинско учење, визуелизацију и аналитику података. Све заступљенија вештачка интелигенција и машинско учење одговорни су за појаву сложенијих и сложенијих веб апликација за најразличитије намене, напредних игрица и још много тога. Управо на овоме раде Python девелопери који дизајнирају, програмирају и примењују ову иновативну технологију на своје пројекте, тестирајући и отклањајући све грешке које се током рада уоче, како би се осигурало несметано фунцкионисање направљеног софтвера. Ови стручњаци сарађују и са тимовима који раде на другим пословима, а примењивост њиховог знања је заиста широка. Python девелопери су потребни у разним индустријама, па управо та чињеница и утиче на високу траженост за овом врстом стручњака. 

Наши професори

Како би наши полазници што боље савладали градиво које се учи на Python курсу у организацији Школе Рајак, подршку и помоћ у вези свих питања и недоумица пружаће предавач Владимир Обрадовић и асистенткиња Нада Тандарић. Владимир и Нада ће свакодневно бити доступни на групном чету како бисмо били у потпуности сигурни да је свако од полазника искористио могућност да нам се обрати за помоћ, ако је за тим имао потребу. 

Као предавач, Владимир иза себе има богато искуство у пракси и раду на пројектима водећих светских инвестиоционих банака и владиних организација, попут пројеката који су рађени у сарадњи са ING Bank из Амстердама, Европском Медицинском Агенцијом из Амстердама и Холандским министарством за инфраструктуру. Више од деценије рада на позицијама Scrum Master и Technical Product Owner допринело је истанчаности у раду са људима на великим пројектима, а искуство које броји више од 14 година у раду са агилним софтверским организацијама (попут новосадске компаније Levi9 и SDL из Амстердама) је референца која додатно оправдава поверење које нам полазници указују када се одлуче за упис Python курса.

Цена Python курса

У поређењу на све корисности које знање стечено на Python курсу са собом носи, цена курса је примерена. За 14 видео лекција, практичне вежбе и могућност да у сваком тренутку добију одговоре од предавача, полазници плаћају 11800 динара. 

Инвестирајте у своје знање

Некада немамо пуно времена за премишљање о приликама које нам се нуде, зар не? 

Ако препознајете у себи жељу за радом у ИТ индустрији, верујемо да ће похађање Python курса бити прекретница од које ће све кренути узлазном путањом. Зато, пружите себи прилику за стицање нових знања и свесно радите на својој што просперитетнијој (пословној) будућности. 

ЗАКАЖИТЕ БЕСПЛАТНЕ КОНСУЛТАЦИЈЕ

Колико је времена потребно за промену каријере? Да ли четири месеца звуче добро?

Ако је одговор потврдан – време је за промене!

Добродошли сте у Школу Рајак, место где се знања стичу на начине који су за наше полазнике најлакши и најпрактичнији. По искуству ђака са којима смо радили, оно по чему смо им остали у сећању, јесте посвећен и стрпљив приступ са искреном жељом да свако ко упише наставни програм стекне у пракси применљива и корисна знања.

Поносни смо на ту чињеницу и надамо се да ћемо упознати још много занимљивих и драгих људи.

НАШИ ПРОФЕСОРИ

Упознајте наше професоре. Иако обрађују различите математичке области, они имају исти циљ – да код сваког полазника школе Рајак развију разумевање за математику и изграде самопоуздање и мотивацију за учење.

ДАРКО РАНДЕЉ

МАРКО МИЋИЋ

СУЗАНА ИСАКОВ

СЕБАСТИАН НОВАК

НАШЕ ИСКУСТВО

О томе како је учити математику у школи Рајак, најбоље ће рећи наши студенти и родитељи наших ђака.

Call Now Button