Call Now Button

QA Tester курс

Нова каријера увек чека оне који желе да покушају.
Научите све оно што QA тестер треба да зна.

НАШЕ ИСКУСТВО

Школа Рајак у свом раду до сада има вишегодишње искуство у образовању полазника за рад у ИТ сектору. Конкретно, када је реч о радној позицији QA тестер, едукујемо и оспособљавамо полазнике за рад на овој радној позицији, упознајући их са основним терминологијама и свим техникама тестирања софтвера.

Концепт рада осмишљен је тако да се QA тестер курс одржава онлајн, путем Zоом платформе. У нашој пракси, овај приступ се показао као врло практичан, јер се од полазника не захтева никакво ангажовање око пута до места одржавања наставе, што свакако штеди и време и новац. За приступ настави потребна је само стабилна интернет конекција, и због тога што се не изискује никакво додатно улагање, ово је омиљени начин рада, како за полазнике, тако и за предаваче.

Потребно предзнање?

Да ли овај QA тестер курс захтева неко предзнање из струке? Курс је намењен почетницима у свету програмирања или онима који већ имају основна знања.

Важно је да имате жељу за учењем, да се интересујете за ову област и да сте спремни да посветите своје време и труд за нову каријеру коју желите да изградите. Пријавите се и постаните полазник 15. класе Онлајн курса за QA software тестера.

У вези са техничком опремом, потребна је интернет конекција и рачунар, а софтвер који је неопходан за рад полазници добијају од наших предавача. Ана и Слободан, искусни предавачи и стручњаци из области QA тестирања, водиће вас кроз ову четворомесечну обуку, која је много више од обичног теоријског курса.

План рада

QA тестер курс у Школи Рајак конципиран је тако да сви који похађају курс имају приступ снимцима предавања, па их тако у сваком тренутку могу погледати уколико су пропустили час или желе да се подсете. Такође, материјал са курса доступан је у ПДФ-у, па уз видео и ПДФ формат градива, сви ученици имају прилику да неограничен број пута прелазе садржаје који су обрађени на часовима.

По попуњеном пријавном обрасцу ћете добити додатне информације. У случају да имате питања, закажите консултације или нам се обратите телфоном.

Предавања одржавамо понедељком и средом од 20:00 до 22:00
Прво предавање за 15. класу курса почетком септембра 2024.
Пријаве у току.

Курс траје четири месеца током којих се градиво обрађује у фазама.

 • Први месец је резервисан за упознавање са фукнционисањем ове ИТ области. Професори преносе знање о томе шта су дефекти, како се заводе, које врсте постоје, као и шта је тестирање, његове врсте и како изгледа мануелно тестирање. Градиво у првом месецу је основа за даље учење.
 • Други месец је месец у којем полазници уче како да у пракси заводе дефекте, какао да пишу тестове и уче се разлици између добрих и лоше написаних тестова и планова тестирања. Обрађују се и основе XPATH, HTML, CSS, GIT које су неопходне за овај QA тестер курс.
 • У трећем месецу курса, наши полазници ће радитити увод у API и мануелно тестирање (Postman), увод у Java програмски језик за потребе QA, подешавање радног окружења и полако ће се припремати кроз теорију и вежбе за следећи ниво, а то је учење како се пишу аутоматски тестови.
 • Четврти, завршни месец QA тестер курса резервисан је за писање аутоматских тестова.

МЕСЕЦ 1

 • Увод у тестирање
 • Разлике између софтваре тестера и QA тестера
 • Мануално тестирање
 • Шта је дефект
 • Врсте дефеката
 • Писање дефеката
 • Проналажење и завођење дефеката, exploratory тестирање

МЕСЕЦ 2

 • Завођење дефеката
 • Писање тест плана
 • Примери лоших тестова и планова тестирања
 • Примери добрих тестова и планова тестирања
 • GIT, XPATH, HTML, CSS за потребе тестирања

МЕСЕЦ 3

 • Тестирање API (Postman)
 • Програмски језик Јава, основе објектног програмирања
 • Алати за аутоматско тестирање (Selenium)
 • Подешавање радног окружења
 • Увод у писање аутоматских тестова

МЕСЕЦ 4

 • Писање аутоматских тестова

Сертификат

После успешног завршетка QA Тестерског курса у Школи Рајак, сваки полазник ће добити званични сертификат са јединственим серијским бројем. Овај сертификат представља признање за успешно савладано градиво и стицање неопходних вештина у области QA тестирања.

Сертификат садржи информације о курсу, датуму завршетка и јединственом серијском броју који га чини јединственим и верификованим документом. Овај серијски број није само број на папиру; он има практичну примену у интеграцији сертификата на ЛинкедИн профилу.

Интеграција на ЛинкедИн Профилу

Серијски број са сертификата може се унети у одговарајуће поље на ЛинкедИн профилу, посебно у секцији „Сертификати“. На тај начин, полазници могу додати додатну валидацију и професионалну веродостојност свом ЛинкедИн профилу.

 • Пример како изгледа интеграција на линкед можете видети на линкед ин профилу полазника на кога смо врло поносни –  Игора Чалије

 

 

Предности ЛинкедИн Интеграције

 1. Веродостојност профила: Додавање сертификата са серијским бројем на ЛинкедИн профил пружа веродостојност и потврду стечених вештина.
 2. Лак приступ информацијама: Послодавци и професионалне заједнице могу лако приступити информацијама о завршеном курсу и сертификату путем ЛинкедИн профила.
 3. Практична верификација: Серијски број омогућава практичну верификацију сертификата, пружајући додатну сигурност и поверење у стечене вештине.

Цена QA Testing курса

Ако сматрате да је посао QA тестера нешто у чему бисте се радо окушали, онда једина информација која је још важна јесте и цена курса.

Као што смо навели, курс траје четири месеца и полазаници сваког месеца плаћају 13.500 динара. Сваке седмице, предавања се одржавају понедељком и средом од осам до десет сати увече, а укупан фонд часова броји тридесет пет сусрета у трајању од по два сата.

Да ли сте спремни за нови посао?

Плате QA тестер-а

Ако се питате каква су QA тестер искуства у пракси, или се можда пре интересујете за QA тестер плате – имајте на уму да ова позиција у компанији носи доста одговорности, да тражи посвећеност, знање и фокус, због чега су плате атрактивније у односу на послове из других бранши.

Свакако је знање врло важан фактор иза којег одмах следи и радно искуство, али ако имате одличну базу – од позиције практикатна или јуниора можете врло брзо напредовати ка врху. Напредовањем остварујете и више износе за QA тестер плате, па тако као QA тестер у компанији можете кренути од стартне нето плате која се креће око 600€, па кроз напредовање и залагање у каријери можете достићи износе који су и виши од 2.000€. Све зависи од степена посвећености, знања, врсте тестирања која се ради и искуства у послу.

Зато је важно препознати добре послове које имају потенцијал раста, изучавати их и стечено знање понудити на тржишту. Управо из овог разлога верујемо да је  QA тестер курс прави избор за све који себе виде у ИТ сектору, а Школа Рајак својим полазницима отвара врата баш у тој бранши.

ЗАКАЖИТЕ БЕСПЛАТНЕ КОНСУЛТАЦИЈЕ

Колико је времена потребно за промену каријере? Да ли четири месеца звуче добро?

Ако је одговор потврдан – време је за промене!

Добродошли сте у Школу Рајак, место где се знања стичу на начине који су за наше полазнике најлакши и најпрактичнији. По искуству ђака са којима смо радили, оно по чему смо им остали у сећању, јесте посвећен и стрпљив приступ са искреном жељом да свако ко упише наставни програм стекне у пракси применљива и корисна знања.

Поносни смо на ту чињеницу и надамо се да ћемо упознати још много занимљивих и драгих људи.

НАШИ ПРОФЕСОРИ

Упознајте наше професоре. Иако обрађују различите математичке области, они имају исти циљ – да код сваког полазника школе Рајак развију разумевање за математику и изграде самопоуздање и мотивацију за учење.

ДУШАН РАПАИЋ

МАРКО МИЋИЋ

ИГОР ТИЦА

ИЛИЈА РАЈАК

НАШЕ ИСКУСТВО

О томе како је учити математику у школи Рајак, најбоље ће рећи наши студенти и родитељи наших ђака.

Call Now Button