Call Now Button

QA Tester курс

Нова каријера увек чека оне који желе да покушају.
Научите све оно што QA тестер треба да зна.

НАШЕ ИСКУСТВО

Школа Рајак у свом раду до сада има вишегодишње искуство у образовању полазника за рад у ИТ сектору. Конкретно, када је реч о радној позицији QA тестер, едукујемо и оспособљавамо полазнике за рад на овој радној позицији, упознајући их са основним терминологијама и свим техникама тестирања софтвера.

Концепт рада осмишљен је тако да се QA тестер курс одржава онлајн, путем Zоом платформе. У нашој пракси, овај приступ се показао као врло практичан, јер се од полазника не захтева никакво ангажовање око пута до места одржавања наставе, што свакако штеди и време и новац. За приступ настави потребна је само стабилна интернет конекција, и због тога што се не изискује никакво додатно улагање, ово је омиљени начин рада, како за полазнике, тако и за предаваче.

Потребно предзнање?

Да ли овај QA тестер курс захтева неко предзнање из струке? Апсолутно не значи да треба да имате искуство у тестирању софтвера, али је курс првенствено за оне који имају основна знања у вези програмских језика.

Важно је да имате жељу за учењем, да се интересујете за ову област и да сте спремни да посветите своје време и труд за нову каријеру коју желите да изградите.

У вези са техничком опремом, потребна је интернет конекција и рачунар, а софтвер који је неопходан за рад полазници добијају од наших предавача.

План рада

QA тестер курс у школи Рајак конципиран је тако да сви који похађају курс имају приступ лекцијама, па их тако у сваком тренутку могу погледати уколико су пропустили час или желе да се подсете. Такође, материјал са курса доступан је у ПДФ-у, па уз видео и ПДФ формат градива, сви ученици имају прилику да неограничен број пута прелазе садржаје који су обрађени на часовима.

14. класа полазника ће кренути почетком фебруара 2024. По попуњеном пријавном обрасцу ћете добити додатне информације. У случају да имате питања, закажите консултације или нам се обратите телфоном.

Курс траје четири месеца током којих се градиво обрађује у фазама.

  • Први месец је резервисан за упознавање са фукнционисањем ове ИТ области. Професори преносе знање о томе шта су дефекти, како се заводе, које врсте постоје, као и шта је тестирање, његове врсте и како изгледа мануелно тестирање. Градиво у првом месецу је основа за даље учење.
  • Други месец је месец у којем полазници уче како да у пракси заводе дефекте, какао да пишу тестове и уче се разлици између добрих и лоше написаних тестова и планова тестирања. Обрађују се и основе XPATH, HTML, CSS, GIT које су неопходне за овај QA тестер курс.
  • У трећем месецу курса, наши полазници ће радитити тестирање API, C#, подешавање радног окружења и полако ће се припремати кроз теорију и вежбе за следећи ниво, а то је учење како се пишу аутоматски тестови.
  • Четврти, завршни месец QA тестер курса резервисан је за писање аутоматских тестова.

Плате QA тестер-а

Ако се питате каква су QA тестер искуства у пракси, или се можда пре интересујете за QA тестер плате – имајте на уму да ова позиција у компанији носи доста одговорности, да тражи посвећеност, знање и фокус, због чега су плате атрактивније у односу на послове из других бранши.

Свакако је знање врло важан фактор иза којег одмах следи и радно искуство, али ако имате одличну базу – од позиције практикатна или јуниора можете врло брзо напредовати ка врху. Напредовањем остварујете и више износе за QA тестер плате, па тако као QA тестер у компанији можете кренути од стартне нето плате која се креће око 600€, па кроз напредовање и залагање у каријери можете достићи износе који су и виши од 2.000€. Све зависи од степена посвећености, знања, врсте тестирања која се ради и искуства у послу.

Зато је важно препознати добре послове које имају потенцијал раста, изучавати их и стечено знање понудити на тржишту. Управо из овог разлога верујемо да је  QA тестер курс прави избор за све који себе виде у ИТ сектору, а школа Рајак својим полазницима отвара врата баш у тој бранши.

Цена QA Testing курса

Ако сматрате да је посао QA тестера нешто у чему бисте се радо окушали, онда једина информација која је још важна јесте и цена курса.

Као што смо навели, курс траје четири месеца и полазаници сваког месеца плаћају 13.500 динара. Сваке седмице, предавања се одржавају понедељком и средом од осам до десет сати увече, а укупан фонд часова броји тридесет пет сусрета у трајању од по два сата.

Да ли сте спремни за нови посао?

ЗАКАЖИТЕ БЕСПЛАТНЕ КОНСУЛТАЦИЈЕ

Колико је времена потребно за промену каријере? Да ли четири месеца звуче добро?

Ако је одговор потврдан – време је за промене!

Добродошли сте у Школу Рајак, место где се знања стичу на начине који су за наше полазнике најлакши и најпрактичнији. По искуству ђака са којима смо радили, оно по чему смо им остали у сећању, јесте посвећен и стрпљив приступ са искреном жељом да свако ко упише наставни програм стекне у пракси применљива и корисна знања.

Поносни смо на ту чињеницу и надамо се да ћемо упознати још много занимљивих и драгих људи.

НАШИ ПРОФЕСОРИ

Упознајте наше професоре. Иако обрађују различите математичке области, они имају исти циљ – да код сваког полазника школе Рајак развију разумевање за математику и изграде самопоуздање и мотивацију за учење.

ДАРКО РАНДЕЉ

ОЛГА БАЈЕВА

ЈЕЛЕНА НОВАКОВИЋ

СУЗАНА ИСАКОВ

НАШЕ ИСКУСТВО

О томе како је учити математику у школи Рајак, најбоље ће рећи наши студенти и родитељи наших ђака.

Call Now Button