Call Now Button

Програмирање за средњошколце

Програмирање за средњошколце некада може бити изазовно јер често није довољно објашњење које је професор у школи за време часа стигао да пренесе. Зато подршка у виду додатних часова значи заиста пуно.

НАШЕ ИСКУСТВО

Школа Рајак – место где се градиво савлада на разумљив и једноставан начин.

Да ли знате да је посвећеност и преданост знању оно на чему је Школа Рајак изградила своје основе?

Више од двадесет година, тачније од 2002. године, помажемо ученицима (средњошколцима, основцима од петог до осмог разреда и студентима) да учењу приступе са разумевањем јер је онда све лакше.

Некада је наша школа одржавала само часове на којим се обрађивало градиво из математике, да бисмо данас били у прилици да, поред школског градива из математике које се предаје у основним и средњим школама, одржавамо часове из математике и студентима техничких факултета и ФТН-а. Наши професофи успешно припремају ученике и за полагање пријемних испита за упус у средње школе и на факултете, а поред тога у Школи Рајак одржавају се и курсеви програмирања.

Потребно предзнање

Часови програмирања за средњошколце су намењени свим ученицима који препознају да имају потешкоћа око усвајања знања из области програмирања које се обраде у школи.

Некада су школски часови недовољни за потпуно разумевање, понекад фали врло мало да се све посложи у кристално јасну слику, а баш ти мали сегменти који недостају (уколико се не савладају) могу да направе велике пометње у даљем раду. Зато је темељан приступ у учењу једини прави пут ка знању и из тог разлога је поуздана подршка квалитетних професора важна.

Не захтевамо никакав одређени ниво знања у вези програмирања који би био услов за заказивање часа. Програмирање за средњошколце је далеко напредније у односу на почетничко програмирање које се учи у основној школи, па сходно томе ученици већ имају довољно предзнања о тематици предмета. Ученици са којима наши професори раде су, у највећем проценту, ђаци који похађају гимназије и где им је програмирање саставни део наставног плана и програма.

Кроз заједнички рад, настојимо да током часа разрешимо све недоумице које ђаци имају, а у вези су редовног школског градива или се односе на материјал који се користи за припрему за такмичење.

План рада

Препознали смо потребу ђака за додатном наставом која ће детаљније појаснити пређено градиво у школи, па смо цео концепт наставе осмислили као самосталне часове. Дакле, за разлику од курса где се часови одржавају одређени временски период, у случају самосталних часова са ђацима се договарамо за термине одржавања наставе, онда када то њима највише одговара.

Часови програмирања за средњошколце одржавају се путем Zoom платформе. Одржавање онлине часова се у нашој пракси показало као врло практичан и учинковит метод који је наставу оплеменио са бројним предностима. Време трајања часа је 60 минуга, а учесталост и распоред одржавања часова зависи од више фактора – као што је распоред школских и ваншколских активности ученика или ургентност потребе за додатним објашњењем градива.

Када је реч о томе шта се кроз часове програмирања од тема покрива, рад у најчешће коришћеним програмским језицима је оно на шта се ђаци увек могу ослонити. Од тога, нашим професорима су најчешће тражени часови који се односе на  C#, Pascal, C++, Python. Обрађујемо увод у програмске парадигме, припремамо ученике за такмичења из програмирања или са њима прелазимо школско градиво које им није најјасније.

Редовно имамо ученике који желе да додатно провежбају пре заказаних контролних задатака, како би били сигурни да су апсолутно спремни за тестирање знања у школи. Наши часови програмирања за средњошколце подразумевају комплексне вежбе, где се доста интензивно кодира и залази у озбиљне дубине програмирања.

У учењу смо отишли и корак даље. Како технологије и вештачка интелигенција све више имају удела у нашим животима, желимо ђаке да обучимо да на прави начин користе вештачку интелигенцију, као менторску подршку која ће им додатно помоћи у разумевању тога шта је урађено на вежбама.

Цена часова програмирања за средњошколце

Један час програмирања за средњошколце траје 60 минута и његова цена ја 1600 динара.

У договору са ђацима и сходно њиховом распореду и потреби за додатном наставом, договара се динамика одржавања онлине часова. Оно што се у нашој пракси показало као оптимално решење када је потребна припрема пред неки вид провере знања ученика јесу два часа седмично. Уколико постоји дубље неразумевање градива, сусрети се могу одржавати и учесталије.

Како функционише заказивање часа?

Часови се заказују једноставним испуњавањем контакт форме до које се долази кликом на дугме  „Желим да се пријавим“. Попуњена форма пријаве стиже истог часа на нашу адресу, а ми се јављамо у вези свих даљих договора у што краћем року, тако да цео процес од слања пријаве до договарања термина за час не траје дуго.

ЗАКАЖИТЕ БЕСПЛАТНЕ КОНСУЛТАЦИЈЕ

Било да се ради о ученицима који желе да у сваком тренутку буду сигурни у своје знање из математике или су у питању припреме за завршни испит, пријемни испит за упис на факултет или припрему испита на факултету – професори из Школе Рајак увек су ту за своје ђаке.

Пратећи распореде обавеза пријављених ученика, а у складу са њиховим потребама, заједно осмишљавамо план рада и дајемо предлог за број сусрета који је адекватан како би се градиво у потпуности савладало, а сваки ђак добио потребно знање и самопоуздање када је математика у питању.

Јавите нам се попуњавањем контакт форме и убрзо након тога бићете контактирани како бисмо се договорили програму рада прилагођеном вашим потребама. Савладајте градиво из математике – вежбајте са професорима Школе Рајак!

НАШИ ПРОФЕСОРИ

Упознајте наше професоре. Иако обрађују различите математичке области, они имају исти циљ – да код сваког полазника школе Рајак развију разумевање за математику и изграде самопоуздање и мотивацију за учење.

СЕБАСТИАН НОВАК

ИГОР ТИЦА

СУЗАНА ИСАКОВ

ДУШАН РАПАИЋ

НАШЕ ИСКУСТВО

О томе како је учити математику у школи Рајак, најбоље ће рећи наши студенти и родитељи наших ђака.

Call Now Button